Huomenta vaan kaikille, tästä kahvikupin ja lohileivän lomasta ennen kuin joudun lähtee tarpomaan tonne kylmyyteen.
Mieleeni tuli yks pulmallinen tilanne, ja olis kiva jos lukiani haluaisit kertoa kantaansa juttuun.
Viikonloppuna näet on mun miehen syntymäpäiväjuhlat ja hän on kutsunut kotiimme muutamia omia ja yhteisiä ystäviämme. Tarkoituksena on istua iltaa, juoda alkoholia (rankemmalla kädellä) ja napostella jotain hyvää.
Pitkin hampain annoin luvan itselleni siihen että voin nauttia alkoholia sitten illan mittaan (koska juon muutenkin erittäin harvoin), mutta ajattelin jättää niiden sipsien ja muiden naposteltavien popsimisen minimiin, ellen kokonaan pois.
Ongelmani kuitenkin koskee juhlien jälkeistä päivää. En muista viettäneeni varmaan yhtäkään krapula-päivää elämässäni siten, etten olis miehen kanssa huonovointisena pörähtänyt vieressä olevaan markettiin hakeen vähän limpparia ja sit ollaan saapasteltu hakeen pizzat/hampurilaisateriat/kebabit.
Kyse ei ole siittä ettenkö pystyis välttään roskaruokaa, vaan siittä että krapulassa ei oikeen maistu paljoa mikään ruoka, ainoa mikä menee niin joku tuhti ja rasvainen.
Ei tulis kyllä kuuloonkaakn että krapulassa maistuis joku rasvaton maitorahka tai raejuusto :D
Siksipä kysynkin, miten te ootte hoitaneet omalla kohdallanne vastaavan onelman (jos sellaista on ollut) tai onko muita vinkkejä tilanteeseen?
No joskus saa antaa itselleen vapauksia.
VastaaPoistaItsekkin tässä laihdutuksen aikana kävin kavereiden kanssa syömässä ravintolassa ja parilla kaljalla enkä kaloreita laskenut. Silti kyllä yritin syödä järkevästi, enkä juonut itseäni humalaan.
Mutta vinkkenä sanoisin että juo mahd. vähäkalorisia juomia. Ja ehkä on hyvä idea myös ostaa jotain vähän terveellisempää naposteltavaa mitä laittaa myös tarjolle.
Ja kun juot niin juo iso tuopillinen vettä aina jokaisen alkoholiannoksen jälkeen. Näin et juo niin paljon alkoholia ja voit ehkä vältää sitä pahinta krapulaa.
Seuraava päivä voikin olla sitten hankala jos olo on huono..
Jos haluat jotain epäterveellistä niin suosittelisin sitten vaikka sitä kebab vaihtoehtoa (esim. kebsu salaatilla eikä muuta). Rasvainen liha yhdistettynä pelkkiin kasviksiin on parempi vaihtoehto kuin rasvainen liha & rasvaiset ja sokeriset hiilarit :)
Ja jos limpparia pitää saada niin light tai zero versiota sitten.
Ja ehkä kannattaa pitää viikon muut kalorit suht pienenä jos yhtenä päivänä tulee paljon kaloreita. Lasketko niitä muuten missään?
No jos juot muutenki harvoin yms, voit hyvin sallia sen kebun itelles!
VastaaPoistaminä kans suosittelen sitä kebeb salaattia.. tai vaikka kanafile hampurilainen.. mutta saa sitä vähä herkutella välillä.. minä ja mieheni ollaan menossa kahdestaa kavereiden häihin vkl ja aijon kyllä syödä mitä haluan olen tämän viikon vähä vähemmällä eväällä niin ei jaksakkaan niin kamalasti syödä\juoda..
VastaaPoistaE
En millään tahtois antaa itteni herkutella, meinaan viime viikonloppuna "jouduin" sallimaan saman oikeuden itelleni mun ja miehen vuosipäivän johdosta... tällä menolla tuntuu että kokoajan olis joku syy miksi "pitäisi" saada herkutella :D
VastaaPoistaSitten sun pitää ottaa nollalinja käyttöön :)
PoistaYritys olis kova! Pitää eka vähän tuumata mitä ylipäätään pystyis syömään maitorahka nyt ei mee seuraavana päivänä alas edes kirveen kans uhaten :D
VastaaPoistaItse pyrin valmistamaan tiedossa olevan "krapulapäivän" ruoat valmiiksi seuraavalle päivälle, koska ainakin itsellä suurin syy siihen, että pizzaa ym. tulee tilattua on se, että ei jaksa valmistaa mitään. Lisäks tietenkin illalla ennen nukkumaanmenoa ja aamulla vettä, jotta krapula olisi mahdollisimman lievä. Ulkoilemaan itsensä saaminen auttaa myös tajuamaan, että krapulainen kroppa ei ihan oikeasti tarvitse sitä kaikkea rasvaa ja suolaa, jota tekee mieli!
VastaaPoista